1776

Atlanta, Georgia

The complete renovation of this c.1960 urban seven-story office building includes a creative work environment and state of the art amenities that today’s millennial workforce has come to expect. The entire first floor is designed in exposed concrete and reclaimed wood, as well as other natural elements. Combining two small lobbies into one large space, those who come into the building can now draw a connection with Peachtree Street. Building guests are greeted by a sculptural marble-clad security desk. The lobby features marble bench seating, custom accent rugs, and informal furniture and artwork. The space also serves as a special event and relaxation space for office tenants. Upper floor lobbies and restrooms were also redesigned as part of the project scope.

The design of the space emerges with dynamic volumes, inspired by the urban setting of Atlanta. The juxtaposition of simplistic industrial materials with natural wood pays homage to Atlanta’s nickname “City in the Forest.” The amenity features include Wi-Fi, a building conference room, a fitness center, and a barista kiosk.

 

The exterior classic Moderne concrete facade was painted to bring the exterior character into a timelier and more current parti. The gray and charcoal colors highlight the original building façade elements. Exterior hardscape and landscape create a ceremonial plaza and an exterior courtyard for building tenants. The new metal building canopy and graphic package further accentuate the building design.

BEFORE

Designed by Principal Larry Sweat while with previous firm.

Atlanta    I    Destin   I   Panama City

Pensacola   I   Tallahassee

  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Houzz App Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest App Icon

© 2020 by DAG Architects

FL License AAC000745

info@dagarchitects.com